Acupunctuur behandeling | Persoonlijk en doeltreffend (2024)

"Hef blokkades op met acupunctuur."

Oosterse geneeskunde

Met acupunctuur roepen we het zelf genezend vermogen van het lichaam op. Het lichaam wordt gezien als één groot samenhangend geheel. Ik werk in de fascia laag die net onder de huid ligt. In de fascia laag zitten verschillende punten. Door stimulatie worden blokkades in je lichaam opgeheven wat direct zorgt voor een bevrijdend gevoel met klachtenvermindering als resultaat. Het doel is meer energie te krijgen door mijn behandelingen.

In balans

Na de intake bekijken we welke behandeling het beste bij je past. Acupunctuur wordt namelijk voor veel doeleinden gebruikt. Naast de behandeling in de praktijk bespreken we je leefwijze en je voeding. Om in balans te raken is er namelijk meer nodig dan alleen de behandeling en daarom motiveer ik je om op een gezonde en positieve manier een nieuwe versie van jezelf te vinden.

Doet acupunctuur pijn?

Nee, acupunctuur doet absoluut geen pijn. Op plaatsen waar de huid dun is kan het een stukje gevoeliger zijn maar men ervaart geen pijn bij een sessie. De naalden die gebruikt worden bij een behandeling zijn extreem dun (0.18mm). Tijdens de behandeling wordt er meerdere malen gevraagd wat je voelt en of een plekje gevoelig is en daar wordt rekening mee gehouden. Zodra je de Chi voelt krijg je een stroming op de plaats van de naald. Soms voel je zelfs de naalden met elkaar communiceren. De naalden blijven ongeveer 28 minuten zitten en dan worden ze eruit gehaald.

Doet acupunctuur pijn na de behandeling?

Zelfs tot na de behandeling is het geheel pijnloos. Dat acupunctuur pijn doet is aanname die ik wel eens voorbij hoor komen maar als de behandeling door een professional wordt uitgevoerd heb je enorm veel verlichting na een sessie.

Maak een afspraak:

Hoe snel resultaat?

Het is per geval anders. Sommige mensen hebben al baat na één behandeling maar de meeste mensen hebben wel meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen. In mijn uitgebreide intake bespreken we de klacht. De Chinese geneeskunde stelt dat wanneer een klacht 12 maanden aanwezig is, het 1 maand duurt om het te verhelpen (1 behandeling per week). Vaak is een behandeling een traject wat wordt afgebouwd. De bedoeling is om het interval steeds groter te maken en klachtenvrij te zijn in die periode. Veel mensen komen voor “preventief onderhoud” zodat ze de klachten voor zijn en niet deze pijn hoeven te voelen.

Is het effect van acupunctuur blijvend?

Blijf vooral aan je lichaam werken. Het gevaar is dat we pas aan ons lichaam gaan werken wanneer we iets gaan voelen. In dit geval ben je dus altijd te laat en de kwaal aan het oplossen in plaats van het te vermijden. Probeer de klacht voor te blijven.

Hoeveel val je af met acupunctuur?

Hoeveel je afvalt is per persoon verschillend. Wel is het wetenschappelijk bewezen dat acupunctuur een ondersteunende rol kan spelen in jouw vermageringstraject, net zoals dat het een ondersteuning kan geven bij het stoppen met roken. Deze behandeling activeert het systeem waardoor afvallen nét wat makkelijker gaat. Let wel op dat hierdoor jouw mindset niet verandert en het niet alléén de therapie is die ervoor zorgt dat je afvalt of stopt met roken. Is jouw knop om en ben jij van plan om af te vallen en stoppen met roken dan is acupunctuur een goede toevoeging aan dit traject.

Onze klanten beoordelen ons:

Super tevreden

★★★★★

Heel erg tevreden over alle behandelingen die ik bij Mejale heb gehad , voelt altijd heel erg vertrouwd en voel me na de behandeling altijd een stuk beter.

- Cynthia

Dankjewel

★★★★★

Lieve Heidi, Super bedankt voor je kundige begeleiding, ontspannende behandelingen & fijne persoonlijkheid. Ik kan het iedereen aanraden..

- Annemiek

Toppertje!!

★★★★★

Heidi van mejale is een super vakbekwame lieve meid die haar werk heel serieus neemt en je helpt waar ze kan. Ze heeft mij heel goed geholpen staat altijd klaar voor mij. Ik ben vol lof voor mejale ga zo door kanjer!!!

- Lydia De jong

Meer beoordelingen

Is acupunctuur veilig?

Wanneer je bij de juiste therapeut in behandeling bent is acupunctuur volledig veilig. Een opleiding tot acupuncturist duurt 3 jaar. Let hierbij dus altijd op of de certificaten aanwezig zijn en er een aansluiting is bij een beroepsvereniging.

Acupunctuur bij zwangerschap

Het is mogelijk om een acupunctuur traject in te gaan bij zwangerschap maar er moet rekening gehouden worden met contra-indicaties. In veel gevallen wordt acupunctuur gebruikt om een bevalling (sneller) op gang te krijgen. In sommige gevallen is het zelfs zo dat een stuitligging gedraaid kan worden. Los van deze ingrijpende resultaten werkt het ook erg goed tegen zwangerschapsmisselijkheid. Toch raden wij aan om dit te doen bij een acupuncturist die gespecialiseerd is in zwangerschappen.

Is acupunctuur wetenschappelijk bewezen

De WHO (World Health Organisation) heeft een onderzoek gestart naar de effectiviteit van acupunctuur met als resultaat dat het sinds 2003 wordt het erkend als een effectieve behandelmethode. Mocht je willen weten voor welke ziekten, symptomen en aandoeningen acupunctuur een bewezen behandeling is geweest, check dan deze lijst!

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Voor veel mensen is het verschil tussen acupunctuur en dry needling nog niet helemaal helder. Dry Needling is gebaseerd op de spieren. Wanneer je ergens spierpijn hebt, wordt er een naald in de spier gezet waardoor deze de gifstoffen loslaat en ontspant. Deze behandelingen zijn vaak vrij pijnlijk. Acupunctuur is gebaseerd op de energiebaan, dit houdt in dat er wordt gewerkt met de meridianen en niet met de spieren. Het grote verschil is dat Dry Needling een korte termijn behandeling is waarbij de klacht wordt opgelost en niet het probleem. Bij acupunctuur kijken we verder dan de klacht en proberen we te traceren waar deze vandaan komt zodat de klacht op lange termijn wegblijft.

Wanneer geen acupunctuur?

In iedere situatie is het mogelijk om een acupunctuur behandeling te ondergaan. De behandeling wordt aangepast op basis van jouw situatie maar let nogmaals op dat je bij een gecertificeerde therapeut gaat waarbij je ook echt een behandeling op maat krijgt. In sommige gevallen heb je een therapeut die gespecialiseerd is in de situatie waarin jij zit.

Vergoed door de zorgverzekeraar

Mejale is aangesloten bij veel zorgverzekeraars. Toch is het verstandig om te controleren of jouw zorgverzekeraar een behandeling bij Mejale vergoedt.

Heidi de Krom

Na ruim 12 jaar gewerkt te hebben in de zorg als verzorgende IG, is mijn interesse in de alternatieve geneeskunde ontstaan. Deze Oosterse medische benadering is namelijk veelomvattend. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in acupunctuur, cupping, Chinherbs én voeding. De Oosterse geneeskunde benadert de mens in het geheel. Mijn praktijk is aangesloten bij de VBAG. Dit is een beroepsvereniging die de kwaliteit van de complementaire geneeswijzen in Nederland bewaakt en bevordert.

Acupunctuur behandeling | Persoonlijk en doeltreffend (2024)

References

Top Articles
Facebook
Fresno woman stabbed to death after Craigslist date identified
AllHere, praised for creating LAUSD’s $6M AI chatbot, files for bankruptcy
Jackerman Mothers Warmth Part 3
Culver's Flavor Of The Day Wilson Nc
Santa Clara College Confidential
Tlc Africa Deaths 2021
The Wicked Lady | Rotten Tomatoes
Spelunking The Den Wow
What Was D-Day Weegy
Mini Handy 2024: Die besten Mini Smartphones | Purdroid.de
Jesus Calling Oct 27
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Illinois Gun Shows 2022
Theresa Alone Gofundme
Wicked Local Plymouth Police Log 2022
Aldi Bruce B Downs
Att.com/Myatt.
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Ceramic tiles vs vitrified tiles: Which one should you choose? - Building And Interiors
Bellin Patient Portal
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
14 Top-Rated Attractions & Things to Do in Medford, OR
Hdmovie2 Sbs
Enduring Word John 15
Danielle Moodie-Mills Net Worth
Mami No 1 Ott
Duke University Transcript Request
Insidious 5 Showtimes Near Cinemark Southland Center And Xd
Our Leadership
N.J. Hogenkamp Sons Funeral Home | Saint Henry, Ohio
Southtown 101 Menu
Word Trip Level 359
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Goodwill Houston Select Stores Photos
Petsmart Northridge Photos
Dadeclerk
Www Craigslist Com Brooklyn
877-292-0545
Qlima© Petroleumofen Elektronischer Laserofen SRE 9046 TC mit 4,7 KW CO2 Wächter • EUR 425,95
Nba Props Covers
Shane Gillis’s Fall and Rise
Craigslist - Pets for Sale or Adoption in Hawley, PA
Walmart Pharmacy Hours: What Time Does The Pharmacy Open and Close?
VDJdb in 2019: database extension, new analysis infrastructure and a T-cell receptor motif compendium
How to Install JDownloader 2 on Your Synology NAS
Christie Ileto Wedding
F9 2385
Parks And Rec Fantasy Football Names
North Park Produce Poway Weekly Ad
Naughty Natt Farting
Unbiased Thrive Cat Food Review In 2024 - Cats.com
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5957

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.